Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler

Dine data – ditt valg

KI Investeringsselskap as a består av flere bedrifter basert på tillit og troverdighet. Vi er opptatt av å ivareta ditt personvern på en god måte, gi deg god informasjon, og gi deg mulighet til å bestemme hvordan dine data samles og brukes.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan brukes til å gjenkjenne en person, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse. Det kan også være opplysninger om hvordan du bruker tjenesten, for eksempel hvilke nyhetsartikler du leser.Hvilke opplysninger behandler vi, og til hva?Vi samler og bruker data for å tilby deg best mulig tjenester. Vi behandler i hovedsak to typer personopplysninger; de du selv oppgir til oss og de som oppstår når du bruker våre tjenester. Overordnet bruker vi opplysningene til å:

  • tilpasse innhold, for eksempel foreslå artikler basert på din lesehistorikk
  • forbedre våre produkter og for å forstå hva som engasjerer våre lesere

Når vi håndterer data, er vår fremste oppgave å gjøre det på en sikker og forståelig måte.

Du bestemmer over dine data

Registrerte brukere har rett til innsyn i hvilke opplysninger vi lagrer om dem, til å få utlevert opplysninger, til å korrigere feilaktige opplysninger og til å få slettet data. For ikke-registrerte brukere, se avsnittet om «Om informasjonskapsler (cookies)». Du kan lese mer om dine rettigheter her.

Om informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små filer som lagres på brukernes enheter, og som gjør det mulig å kjenne dem igjen. Informasjonskapsler er en vanlig del av infrastrukturen i Internett, og vi benytter informasjonskapsler bl.a. for at du skal slippe å logge deg inn på nytt for hver gang du besøker nettavisen.Vi tillater våre annonsører å bruke analyseverktøy og informasjonskapsler for å blant annet måle statistikk for sine annonser og gjenkjenne enheter slik at du ikke får samme annonse mange ganger. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvordan du selv kan bestemme hvilke aktører som kan bruke dine data her.

Vår garanti til deg å forvalte dine data på en trygg, brukervennlig og ansvarlig måte er en av våre viktigste oppgaver. Når du bruker våre tjenester skal du være trygg på at sporene du etterlater deg forvaltes på en forsvarlig måte – og naturligvis i henhold til norsk lov.

KI Investeringsselskap AS